Bescherm uw digitale innovaties: woe 4 okt

Geschreven door: Cees van Arendonk

Bescherm uw digitale innovaties
Woensdag 4 oktober 2017, Ondernemersplein Eindhoven


Voor alle innovatieve ondernemers die werken aan apps, big data, algoritmes, smart systems en internet of things organiseert Octrooicentrum Nederland op woensdagmiddag 4 oktober de gratis clinic 'Bescherm uw digitale innovaties'.

Op een uitvinding vraagt u octrooi aan. En uw merknaam legt u vast. Maar hoe beschermt u nieuwe software? En hoe gaat u slim en strategisch te werk bij de bescherming van digitale innovaties? Kom woensdag 4 oktober naar onze clinic en u krijgt antwoord op deze vragen.

Programma

13.00 - 13.30 uur

Inlooplunch

13.30 - 14.00 uur

Energizer: digitale innovaties uit Zuid-Nederland

14.00 - 14.45 uur

Clinic ronde 1 van Octrooicentrum Nederland

14.45 - 15.30 uur

Clinic ronde 2 van Octrooicentrum Nederland

15.30 - 15.45 uur

Wrap up: best practice van ondernemers en experts

15.45 - 17.00 uur

Netwerkborrel

Clinics

Tijdens de 4 clinics komt de inhoudelijke expertise van Octrooicentrum Nederland samen met de praktijkervaringen van ondernemers en experts. U kunt 2 van de volgende 4 clinics bijwonen:

CLINIC 1 Open innovatie en de bescherming van digitale uitvindingen.

Deze quickscan geeft u een introductie in veelvoorkomende beschermingsvormen: auteursrecht, patenten, bedrijfsgeheimen en databankenrecht. Expert Ronald Jansen van Innovation-Circle vertelt over de rol van intellectueel eigendom bij open innovatie.

CLINIC 2 Auteursrecht of patent op software?

Over de bescherming van software bestaan veel misverstanden. Welke vorm past bij uw innovatie? In deze clinic hoort u de criteria van elke beschermingsvormen. Peter Philippens van IdeAtics vertelt over zijn praktijk ervaringen bij zijn aanvraag voor een softwarepatent.

CLINIC 3 Slim verdienen aan digitale innovatie.

Patenten kosten geld, dus strategische keuzes zijn belangrijk. Welke investering past het best bij uw innovatie en bij uw bedrijf? Stephan van den Brink van Manus VR vertelt over zijn afwegingen en keuzes.

CLINIC 4 Masterclass softwarepatenten.

Arjan van der Maarl en Erik Visscher zijn gespecialiseerde octrooigemachtigden. Ze vertellen over het technisch effect en de grenzen bij het patenteren van software. Ook kunt u kort toetsen of uw type ICT-uitvinding in aanmerking komt voor patentering.Locatie

Let op: de locatie is gewijzigd!

De clinic vindt plaats op het Ondernemersplein Eindhoven, J.F. Kennedylaan 2, 5612 AB Eindhoven.


Deelname

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Geef u op voor de bijeenkomst en maak een keuze voor deelname aan twee clinics.


Informatie

Neem voor meer informatie contact op met de Publieksvoorlichting van Octrooicentrum Nederland: octrooien@rvo.nl of 088 602 6660.


Opdrachtgever

Octrooicentrum Nederland, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, voert dit evenement uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Blijf ons ook volgen via #NLsmartIE.