MMC Incubator

Op de campus van Máxima MC, hartje Brainport, is een aantal start-ups gevestigd in de MMC Incubator. Een open workspace voor ondernemers die niet alleen deel willen uitmaken van het MMC Innoveert netwerk, maar zich ook fysiek willen nestelen in een internationale community gericht op hightech en innovatie.

In direct contact met de (medisch) experts van het MMC, kunnen gebruikers van de MMC Incubator rekenen op ondersteuning bij de start en doorontwikkeling van hun onderneming. Bijvoorbeeld bij:

 • de (uit)ontwikkeling van het concept
 • het testen van innovaties binnen een living lab
 • de opzet van een businessplan
 • organisatie van de financiering
 • marketing en communicatie
 • randvoorwaardelijke zaken als aanvragen patenten, merkenrecht en privacy

Een uitgebreid netwerk van experts, direct of indirect verbonden aan het ziekenhuis, ondersteunt de gebruikers van de MMC Incubator in al deze zaken als adviseur, sparringpartner, coach of dienstverlener. Daarnaast biedt de MMC Incubator een groot aantal praktische voordelen:

 • eigen kantoorunits
 • werkplekken (flex of vast)
 • gecontroleerde 24/7 toegang
 • volop parkeerruimte
 • goede bereikbaarheid met openbaar vervoer
 • innovatie- en inspiratiesessies voor ondernemers en innovatoren
 • faciliteiten voor eigen events, lunches, borrels enzovoort
 • toegang tot MMC Innoveert netwerk

Momenteel zijn de volgende zorggerelateerde start-ups, organisaties en bedrijven gevestigd in de MMC Incubator: 

Ondernemen dichtbij de zorgpraktijk van topklinisch ziekenhuis Máxima MC.

Bambi Medical

Bambi Medical is momenteel de Bambi-Belt aan het ontwikkelen. De Bambi-Belt is een alternatief voor de conventionele methode voor monitoring (ademhaling, hartslag en ECG) van te vroeg geboren baby’s. Deze oplossing biedt als voordeel dat de plakelektrodes die pijn en stress veroorzaken niet meer nodig zijn. 

www.bambi-medical.com

Nemo Healthcare

Nemo Healthcare ontwikkelt innovatieve technologie voor zwangerschapsbewaking in een ziekenhuisomgeving. De PUREtrace™-technologie van Nemo Healthcare gebruikt de meest directe maat voor weeënactiviteit – de elektrische activiteit van de baarmoederspier – voor foetale bewaking, zowel vóór als tijdens de bevalling. Nemo werkt op dit moment aan een nieuwe toepassing van deze technologie die het straks mogelijk maakt om, naast de weeënactiviteit, ook de vitale hartactiviteit van zowel de moeder als van het ongeboren kind te registreren.

Nemo Healthcare is een spin-off bedrijf ontstaan uit de samenwerking van de Technische Universiteit Eindhoven en Máxima MC. De (verdere) ontwikkeling van de PUREtrace™-technologie onderstreept het belang van samenwerking tussen universiteit, ziekenhuis en bedrijfsleven in toepassingsgericht onderzoek.

www.nemohealthcare.com

Eindhoven MedTech Innovation Center (e/MTIC)

Binnen het onderzoeksprogramma van e/MTIC – een samenwerking tussen Philips, de Technische Universiteit Eindhoven, Máxima MC (MMC), Catharina Ziekenhuis en Kempenhaege – is een regionaal, zeer innovatief ecosysteem gecreëerd. In dit kader zijn er binnen MMC meerdere lopende projecten, die gefocust zijn op het verbeteren van de kwaliteit van perinatale zorg voor zowel moeder als kind. Een belangrijk aandachtspunt hier is de NICU (neonatale intensive care unit).

www.tue.nl/en/research/research-groups/eindhoven-medtech-innovation-center/

Ereva

Veel patiënten kampen met dezelfde vragen en onzekerheden. Op internet is vaak onbetrouwbare informatie te vinden en bovendien is het vaak lastig om precies de goede informatie op te zoeken. Ereva heeft een veilige en anonieme koppeling ontwikkelt tussen het ziekenhuissysteem en een persoonlijke informatiepagina specifiek voor de patiënt. Op deze website kunnen deelnemers de meest gestelde vragen door middel van scorelijsten vergelijken met patiënten met precies dezelfde aandoening in het verleden.

www.ereva.nl

MK- The Subsidy Community

MK - The Subsidy Community helpt ondernemers met het financieren van hun innovatieve project(en). Met de LifeScience & Health sector, die binnen één van onze expertises op het gebied van technologische subsidies valt, zijn we trots om partner te mogen zijn van de Partners MMC Innoveert. We willen het project met zo min mogelijk financiële risico’s voor de ondernemers laten verlopen. Onze consultants weten de entrepreneurs te verbinden van regionale- tot aan grote Europese Subsidieregelingen. Ben je nieuwsgierig en wil je uw subsidiemogelijkheden bekijken? Dat kan eenvoudig door je aan te melden via: onze website of neem contact op met willem@mksubsidy.com om de mogelijkheden te bespreken.  

http://mksubsidy.com