Uitnodiging Embassy of Health Conferentie & Tour - vrijdag 28 oktober

Geschreven door: Dries Steinmeijer
van: Dries Steinmeijer

Programma conferentie

Locatie: Radio Royaal - Ketelhuisplein 10, 5617 AE Eindhoven

14:00 – 14:30u Inloop
14:30 – 16:30u Embassy of Health Conferentie
16:30 – 18:00u Netwerkborrel

In het eerste deel van de conferentie gaan we in gesprek over nieuwe waarden en economische modellen voor gezondheid. Met o.a. Godelieve Spaas (lector Nieuwe Economie, Avans Hogeschool), Marieke Rietbergen (Design Innovation Group) en Dorine Baars (Verveeld & Verward) onderzoeken we de huidige waarden van financiering van ons zorgsysteem. Hoe geven we vorm aan alternatieve modellen, waarin we vitaliteit en gezondheid centraal stellen? Hoe kan ontwerp bijdragen aan dit transitieproces?

In een kort intermezzo gaan we onder leiding van Baltan Laboratories terug naar ons lichaam om de discussie te voelen.

We zijn doordrongen van de noodzaak om samen te werken: binnen een organisatie, tussen communities, instellingen, sectoren of zelfs onze planeet. Hoe creëren we de voorwaarden om nu tot samenwerking te komen? Hoe omarm je veranderingen in rollen op lange(re) termijn? Samen met o.a. DesignLab Twente, GGD Brabant- Zuidoost en Kornelia Dimitrova (architect & social designer) wisselen we van perspectief tussen de huidige context en een verantwoorde toekomst.

Marleen van Bergeijk (curator Embassy of Health) kijkt met Elies Lemkes (gedeputeerde van Provincie Noord-Brabant) terug op wélke mindset bijdraagt aan het bewegen richting een chronisch gezonde samenleving. Welke aanpassingen zijn nodig in onze manier van denken, doen en samenwerken?

Programma tour

Voorafgaand aan de conferentie organiseren we vanuit de Provincie Noord-Brabant een exclusieve Health Tour voor geïnteresseerden partners uit ons netwerk. Er zal een tour vertrekken om 11:00 en om 13:00. Het verzamelpunt van de tour is de ingang van het Klokgebouw op Strijp-S. Adres: Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven.

Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met registreren.

Aanmelden conferentie

Aanmelden voor de tour

Embassy of Health is een initiatief van Philips Experience Design, DesignLab University of Twente, Maxima MC, AMS-IX, ReumaNederland, Provincie Noord-Brabant, Health Hub Utrecht en Dutch Design Foundation.