TiiM 2018 – Care to create opportunities

Geschreven door: Myrthe van der Ven

Op 29 maart 2018 zal het jaarlijkse Technical Innovations in Medicine Conference plaatsvinden, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde.

Technologie en geneeskunde zijn al jaren onlosmakelijk verbonden. De geneeskunde maakt dankbaar gebruik van steeds modernere technieken om de beste behandeling aan de individuele patiënt te kunnen bieden. Steeds vaker steken innovaties de kop op waarvan de medische meerwaarde en mogelijkheden onduidelijk zijn. Vaak gaat technologische vooruitgang harder dan de van oudsher evidence-based geneeskunde. Dit creëert een speelveld tussen geneeskunde en techniek, onderzoek en onderwijs, wet- en regelgeving, en de betrokkenheid van patiënten in hun eigen zorgproces. Het TiiM Conference beoogt deze onderwerpen en alle betrokken professionals bijeen te brengen; dit is het moment dat technisch geneeskundigen, innovators en artsen in contact komen met de industrie en met beslissers in de zorg. De nieuwste ontwikkelingen en de huidige stand van zaken worden belicht en bediscussieerd. Dit alles vanuit een medisch-technisch oogpunt.

Deze editie van het TiiM Conference staat in het thema Care to Create Opportunities. Er zijn talloze mogelijkheden om de patiëntenzorg te kunnen verbeteren. Welke ideeën en technologieën zijn er in ontwikkeling en hoe creëer je mogelijkheden om deze innovaties in de zorg te implementeren? Hoe kun je deze innovaties op de markt brengen? Staat de markt wel open voor vernieuwingen? Zijn we aan het innoveren om te innoveren of om de individuele patiëntenzorg te verbeteren? Op het TiiM Conference gaan we in op deze vragen. Samen moeten we ervoor zorgen dat innovaties op de juiste manier worden toegepast om de patiënt hiervan te laten profiteren.

Meer informatie over het programma, de sprekers en inschrijven kan via tiim-conference.nl.